top of page

Senior hannkatt lever på sitt rykte!

Vimsen, en gammel kastrert hannkatt som lever på sitt rykte:

Min mors gamle hannkatt, Vimsen, kommuniserte med meg i en arrogant tone, som rene mafiabossen. Han var tydelig selvsikker, stolt, tøff og trygg på at han er sjef i området der han bor. Han viste meg at han ser dårlig på det ene øyet og derfor må ta hensyn til dette når han jakter og møter på andre katter. Øyet hindrer han litt, men han lever på rykte sitt, har satt seg i respekt rundt omkring. Det holder ofte å flekke tenner og bare vise at han er der, så skygger de andre banen og han kan spankulere videre, forteller han meg stolt. Han viser meg hvordan det kjennes å ha et øye som ikke ser like godt lenger, jeg får kjenne at det trykker litt inn i hodet, men at smerten er moderat og ikke uholdbar.

Videre fortalte Vimsen meg at eieren hans, min mor på 80, burde være mer påpasselig med å lukke ytterdøren, så ikke fremmede kommer inn, for han er en katt, ingen vakthund, tilfelle hun hadde trodd det. Han ga også klar beskjed om at han helst ser at sofaen er ledig når han kommer inn fra turene sine. Ikke det at han nødvendigvis vil ligge der akkurat da, men - det kunne jo hende, ikke sant. En viktig beskjed fra Vimsen er at matmor stadig glemmer kjeler på komfyren og kokeplaten står på og det lukter brent og river i nesen. Katten føler seg utrygg og merker at det er en farlig situasjon. Han liker det ikke, altså en viktig beskjed på flere måter.


Vimsen klager videre over iskald mat fra kjøleskapet, da får han mageknip. Plastskåler liker han heller ikke, han vil ha porselen, plast avgir en bismak og han er sensitiv. Han forklarer meg at kattetørrmat mister lukten sin, og dermed også smaken sin, hvis den blir stående ute for lenge. Vimsen avslutter med å fortelle hvordan han liker å ligge oppå eieren sin og kose.


Min mor fikk seg en god latter når jeg leste opp hva Vimsen hadde fortalt meg og hun ble klar over at katten hennes faktisk advarer henne og ber henne passe bedre på.

Bildet er Vimsen i egen hage.

Hvis du ønsker å abonnere på blogg-innlegg, så fyll inn kontaktskjema nedenfor og klikk av for nyhetsbrev!

58 visninger0 kommentarer

Comentarios


bottom of page