top of page
Yoga at Home

Kropp & Sinn & Sjel

Kropp & Sinn & Sjel
Alle 3 aspekter av deg bør være i harmoni!

Kropp, sinn og ånd, alle deler av oss må ivaretas. Det holder ikke å meditere konstant, dersom den fysisk kroppen ikke ivaretas med nok bevegelse og riktig kosthold. Yoga, pilates og dans gir min fysiske kropp glede hver uke.


Når det gjelder kosthold, har jeg blitt dratt mot Ayurveda. Jeg ramlet i 2020 over et tilbud på nettet og bestilte meg en konsultasjon hos indiske Shruti Bhatia i Oslo (hun holder også til i Asker). Ayurvedisk diagnoseteknikk med pulsdiagnose gir muligheten til å finne de grunnleggende ubalansene i kroppen, som ligger bakenfor symptomer. Uten at jeg sa noe særlig til henne, ble det stilt en diagnose, som var spot on hvordan jeg følte det og hadde det der og da.

Jeg fikk en liste over matvarer, merket av spesielt for MEG og MITT behov. Akkurat som ønsket! Noe var merket som "veldig bra" for meg, annet som "veldig lite bra" og noen matvarer skulle jeg "redusere". Jeg fikk en forklaring på hvilke matvarer som skaper syre i kroppen min, som igjen skaper stress i kroppen. Jeg fikk kartlagt min Ayurvediske type (Vata Pitta). I tillegg fikk jeg tips om urtetabletter for å redusere stress og indre uro, for rens av lever, for bedre fordøyelse, for energi, for bedre søvn, etc. 
 

Etter 5 dager merket jeg endring. Jeg fikk sove igjen om natten, hjertebanken jeg hadde vært plaget med, var borte, den indre uroen var borte, hormoner og humør ble mer stabilt, jeg fikk tilbake energien min etter å ha vært fullstendig nedkjørt og møtt veggen. Naboen kalte meg for duracell-kanin noen uker etterpå, da skjønte jeg hvor stor endringen faktisk var.
Her kan du lese med om Ayurveda. Jeg kan anbefale en personlig konsultasjon på det varmeste (og jeg er ikke sponset). 

I fettcellene ligger det lagrede minner og følelser
Skjermbilde 2021-07-05 kl. 15.05.05.png

Følelser ligger lagret i fettcellene

Min erfaring som Intuitiv Coach, er at dersom man ikke klarer å gjennomføre en diett, eller man har giga motstand mot å endre kostholdet og uvanene sine, så er det en underliggende årsak til dette. 

Mens vi vokser opp og lever livet vårt, skjer det hele tiden følelsesmessige påkjenninger i stor eller mindre grad og av både positiv og negativ betydning. Følelsene lagrer seg i cellene våre. Når vi setter i gang en diett for å miste fettceller, frigjøres følelsene som ligger lagret der fra mange år tilbake. Følelsene kan være såre og vonde og dette ønsker vi ikke å kjenne på. Da kommer motstanden frem i oss tvert. 

Gamle følelser frigjøres.  

Vektreduksjon frigjør følelsene som ligger lagret i fettcellene. Dersom det er såre, vonde følelser som vi er redde for å kjenne på, så kommer motstanden tvert. Da er det utrolig hvor mange unnskyldninger man klarer å finne på, for å slippe å fortsette. I verste fall spiller kroppen så på lag med fryktene, at hele tarmsystemet stopper opp og kroppen nekter å gi fra seg avfallsstoffer eller fett. De fleste er seg dette ikke bevisst, da det er underbevisstheten som styrer oss vekk fra å kjenne på de vonde følelsene. En genial forsvarsmekanisme, men dietten og vektreduksjonen kan stoppe opp uten at man forstår hvorfor.

Jeg kan hjelpe deg når det stopper opp, ved å coache deg igjennom årsaken til at du ikke klarer å endre livsstilen eller ikke klarer å fullføre en diett. Årsaken kan være helt individuelt fra person til person. Jeg hjelper deg å forløse de negative følelsene og omskape de til indre ro, trygghet, kjærlighet til deg selv og kroppen din og mot til å fortsette på veien mot en bedre helse. Her kan du lese med om 1 til 1 session. 

bottom of page