Yoga at Home

Kropp & Sinn & Sjel

AdobeStock_104656244.jpeg

Kropp & Sinn & Sjel - Alle 3 aspekter av deg bør være i harmoni!

Kropp, sinn og ånd, alle deler av oss må ivaretas. Det holder ikke å meditere konstant, dersom den fysisk kroppen ikke ivaretas med nok bevegelse og riktig kosthold. Yoga, pilates og dans gir min fysiske kropp glede hver uke.

 

I 2020 gikk jeg igjennom en operasjon i skjoldbruskkjertelen, som umiddelbart etter påvirket hormonsystemet mitt sterkt. I tillegg kom jeg i overgangsalderen. Kroppen fullstendig ut av vater. Fra å ha hatt masse energi til å være i en 100% kontorjobb + som selvstendig næringsdrivende ved siden av, var jeg plutselig totalt utbrent. Jeg hadde null energi, la på meg mange kilo på kort tid (noe som aldri har skjedd meg før), fikk hjertebank og masse indre stress og uro, som igjen ga meg angstanfall om natten. Legene hadde ingen gode forslag, annet enn å ta diverse tester, som ikke førte til noen løsning i det hele tatt. Stoffskiftemedisinen jeg ble satt på, roet ting litt ned, men jeg var ikke lenger meg selv. Leger ser av en eller annen grunn ikke sammenhengen mellom kosthold og helse, de tror de kan løse alt med kunstig framstilte medisiner.

Takket være hjemmekontor, kunne jeg fortsette å jobbe det jeg orket, mens jeg lot tårene renne og følelsene komme ut ved behov. Jeg jobbet på meg selv med ThetaHealing nesten hver dag, for å roe ned angst og klare å holde ut. Humøret svingte sånn opp og ned, at jeg aldri visste når jeg stod opp, om jeg ville komme meg igjennom arbeidsdagen, eller ikke. Jeg skjønte etter hvert at den fysiske kroppen min faktisk hadde et behov for endret kosthold, så jeg ba om hjelp fra oven til å finne løsningen. Jeg hørte på ørten foredrag om stoffskifte og hormoner, men noe sa meg at jeg måtte vite nøyaktig hva som passer for MIN kropp. Hva er riktig for MEG? Jeg gikk i Theta og fikk vite en del om hva jeg skulle unngå, og hva som ville være bra for meg. Men - jeg er jo bare menneske jeg også, så jeg hadde et behov for bekreftelse fra noen med mer kunnskap.

Jeg ble dratt mot Ayurveda og ramlet over et tilbud på nettet og bestilte meg en konsultasjon hos indiske Shruti Bhatia i Oslo (hun holder også til i Asker). Ayurvedisk diagnoseteknikk med pulsdiagnose gir muligheten til å finne de grunnleggende ubalansene i kroppen, som ligger bakenfor symptomer. Uten at jeg sa noe særlig til henne, ble det stilt en diagnose, som var spot on hvordan jeg følte det og hadde det der og da.

Jeg fikk en liste over matvarer, merket av spesielt for MEG og MITT behov. Akkurat som ønsket! Noe var merket som "veldig bra" for meg, annet som "veldig lite bra" og noen matvarer skulle jeg "redusere". Jeg fikk en forklaring på hvilke matvarer som skaper syre i kroppen min, som igjen skaper stress i kroppen, som merkes som vibrasjon i hele kroppen min når jeg legger meg ned. Jeg fikk kartlagt min Ayurvediske type (Vata Pitta). I tillegg fikk jeg tips om urtetabletter for å roe ned det indre stresset mitt, for hjertet, for lever, få bedre søvnkvalitet, bedre forbrenning, bedre fordøyelse, for energi og for leddene mine. Jeg bestilte urter for 3 måneder og kjøpte med en beroligende ayurvedisk Vata aromaolje, som jeg drypper i en diffuser, som står på nattbordet mitt. Alt føltes så riktig og det var deilig å få bekreftet hva jeg intuitivt hadde skjønt selv.
 

Etter 5 dager merket jeg endring. Jeg fikk sove om natten, hjertebanken var borte, den indre uroen var borte, jeg fikk tilbake energien min, hadde mindre vondt i kroppen, fikk bedre humør, etc. Naboen kalte meg for duracell-kanin noen uker etterpå, da skjønte jeg hvor stor endringen faktisk var.

Her kan du lese med om Ayurveda. Jeg kan anbefale en personlig konsultasjon på det varmeste (og jeg er ikke sponset). 

AdobeStock_195069078 (1).jpeg

I fettcellene ligger det lagrede minner og følelser

Følelser ligger lagret i fettcellene

Min erfaring som Intuitiv Coach, er at dersom man ikke klarer å gjennomføre en diett, eller man har giga motstand mot å endre kostholdet og uvanene sine, så er det en underliggende årsak til dette. 

Mens vi vokser opp og lever livet vårt, skjer det hele tiden følelsesmessige påkjenninger i stor eller mindre grad og av både positiv og negativ betydning. Følelsene lagrer seg i cellene våre. Når vi setter i gang en diett for å miste fettceller, frigjøres følelsene som ligger lagret der fra mange år tilbake. Følelsene kan være såre og vonde og dette ønsker vi ikke å kjenne på. Da kommer motstanden frem i oss tvert. 

Gamle følelser frigjøres.  

Vektreduksjon frigjør følelsene som ligger lagret i fettcellene. Dersom det er såre, vonde følelser som vi er redde for å kjenne på, så kommer motstanden tvert. Da er det utrolig hvor mange unnskyldninger man klarer å finne på, for å slippe å fortsette. I verste fall spiller kroppen så på lag med fryktene, at hele tarmsystemet stopper opp og kroppen nekter å gi fra seg avfallsstoffer eller fett. De fleste er seg dette ikke bevisst, da det er underbevisstheten som styrer oss vekk fra å kjenne på de vonde følelsene. En genial forsvarsmekanisme, men dietten og vektreduksjonen kan stoppe opp uten at man forstår hvorfor.

Jeg kan hjelpe deg når det stopper opp, ved å coache deg igjennom årsaken til at du ikke klarer å endre livsstilen eller ikke klarer å fullføre en diett. Årsaken kan være helt individuelt fra person til person. Jeg hjelper deg å forløse de negative følelsene og omskape de til indre ro, trygghet, kjærlighet til deg selv og kroppen din og mot til å fortsette på veien mot en bedre helse. Her kan du lese med om 1 to 1 session.