top of page

Braincandy

Oppdatert: 28. apr. 2023

Det har blitt meg fortalt at flere opplever spirituelle veiledere på Sosiale Medier, som ganske så perfekte, harmoniske, vellykkede mennesker. Helt til man hører den enkeltes virkelige story. Sannheten er at vi også går igjennom våre utfordringer og konstant personlig vekst. Vi er faktisk nødt til å bearbeide vårt eget personlige indre liv, før vi kan hjelpe andre. Min erfaring er, at vi som jobber spirituelt, sjelden eller aldri har hatt et enkelt liv. Det er en grunn for at vi er proppefull med livserfaring.

Når jeg i 2022 tok valget om å trå ut av A4 jobben og starte selvstendig som intuitiv coach, satte det i gang et vulkan skred av indre transformasjon. Også kalt «The dark night of the soul». Jeg hadde med meg hele 56 år med bagasje som jeg trodde var sånn nogenlunde ferdig bearbeidet, etter alle mine spirituelle kurs, utdannelser og daglige selvutvikling i 15 år. Men neida, et samlebånd av tema og følelser meldte seg og «noe» i meg gikk inn i full panikk. Dette «noe» var aspekter av «Det lille barnet" i meg og fortiden min i ymse aldre – med alle sine minner, erfaringer og dertil hørende følelser på godt og vondt.


Det gikk plutselig opp for meg, at nå kan jeg ikke lenger gjemme meg bak et stort internasjonalt firmanavn, slik jeg gjorde før, når jeg signerte 100-vis av mailer i uka. Nå handler alt om MEG. Hvem er jeg? Hva kan jeg? Hva duger jeg til? Hvilken kunnskap har jeg? Hvordan ser jeg ut? Hvilken energi sender jeg ut i dag? Hvilken energi legger jeg i korrespondansen, i annonsen, i arrangementet? Hvordan oppfatter andre meg? Er jeg troverdig? Vil de like meg? Vil de kjøpe tjenestene mine? Hva om noen er misfornøyd? Er det faktisk dette jeg vil drive med? Har jeg tatt feil valg?


Nettsiden min representerte hele min identitet, merket jeg, det ble enda mer viktig hvordan den måtte se ut. Dritskummelt! Velmente praktiske råd og tips fra markedsførere bare virvlet opp gamle følelser i meg, uten at noen hjalp meg å ta tak i det som faktisk skjedde innvendig. Selv om jeg, Berit privat, ikke = firma mitt, så føltes det likevel slik der og da. Det var klin umulig å følge gode råd, når samtlige aldre av «Indre barn» stod i kø for å protestere høylytt ut sine negative barndoms-erfaringer og skapte giga blokkeringer i meg. Underbevisstheten satte i gang en tirade av frykt og kaos-tanker.

For å forklare nærmere hva som faktisk skjedde - og som du kanskje kan gjenkjenne fra ditt eget liv:


Underbevisstheten består av flere aspekter. Det såkalte Overlevelses-selvet ropte ut forsvarsmekanismer basert på mine barndoms-erfaringer: «Husk at du egentlig ikke vil synes, for du må være en grå mus, da er du tryggest. Da er det ingen som ser deg, da får du være i fred. Husk at du kan ikke ta valg, du vet ikke hva som er bra for deg, de voksne vet best».

Så kom minner fra tenårene snikende: «Ro deg ned, hvis du har for mye moro, viser glede og tar egne valg, går det galt og du blir såret og kritisert".

Erfaringer fra voksenlivet meldte seg: «Demp deg, ikke ta helt av nå da, ikke ha for mye energi, ikke sprudle så positivt, ikke gjør det du har lyst til, ikke vær deg selv, da blir du too much for de andre, da blir noen sjalu, misunnelig, irritert, såret, føler seg neglisjert i ditt nærvær, så blir du utstøtt fra fellesskapet, det har du bittert erfart mange ganger. For guds skyld, ikke legg for mye passion, engasjement og innlevelse inn i dine spirituelle erfaringer, da blir du slitsom for andre. Og når vi først er inne på det spirituelle, husk at noen hater deg for akkurat det og avviser deg hvis du viser hvem du egentlig er. Det er livsfarlig å vise evnene dine og ditt sanne jeg!!!! Da blir du angrepet, kritisert, beskyldt, utstøtt og avvist og det gjør jævlig vondt. Du blir faktisk alene, om du følger din passion. Det vil vi da ikke oppleve igjen, vil vi vel???» Allerede her har man mistet motet fullstendig!

En annen del av underbevisstheten, Ego-Selvet, blander seg inn i diskusjonen til alle alders-aspektene og sier; «Jammen jeg vil jo bli kjent og vise hva jeg kan, hjelpe andre, for å få anerkjennelse og aksept, føle meg flink, dyktig, stolt over gode tilbakemeldinger».

Sjelen klynker forsiktig: «Hva med min Life Mission og det som virkelig betyr noe, har du glemt det helt?» Understrøm-Selvet (problemløseren) griper inn i kaoset: «Hold kjeft, dette fikser jeg! Her er greia: Du jobber litt, men unngår å synes for mye. Hold alt veldig dempet, forsiktig, og gjør kun det nødvendigste. Ikke gjør det for bra, ikke tjen for mye, ikke tiltrekk deg suksess, bare hold deg til et minimum. Da blir «alle» happy. Overlevelses-Selvet: «Jammen penger da? Jeg må jo leve? Uæh!!! Understrøm-Selvet: «Hold kurs da vel»! Overlevelses-Selvet går i panikk og fluktmodus: «Det er slitsomt, da kollapser jeg, det blir så mye energier og mye jobb, orker ikke, sliiiiten!» Ego blir lei seg fordi det ikke få levd ut det Ego tror er den ultimate drømmen; nemlig å få anerkjennelse fra andre, bli sett, hørt og akseptert.

Alt dette skjer på minutter, eller bare på sekunder. Det blir fullstendig braincandy i hodet og slik kan det fortsette rundt og rundt i dagevis, ukesvis. Braincandy ligger i ordet; «sukkertøy for hjernen». Tankemønster som går i loop, som en slags avhengighet, en rus man tror man må ha for å overleve. Understrøm-Selvet (problemløseren) leter hele veien desperat etter en løsning og finner den omsider: Flukt og fullstendig resignasjon!!! Genialt, for da blir det endelig stille i topplokket. Men… det skjer heller ikke mer. Ingen action, ingen kunder, ingen inntekt, ingen ros for god innsats… Dermed er vi i gang igjen. Nye frykter, nytt spinn i ny loop… Kjenner du deg igjen?

Hvordan løser man dette da? Ved å finne mursteinen i bånn av følelseskaoset, ved å partere kaoset, gå tilbake til aller første gang man var i en lignende situasjon, hendelse, eller følelse. Dette kan være helt individuelt hos hver enkelt person. Når the bottom belief er funnet – det kan f.eks. være frykt for å være ingenting, ubetydelig, eller ikke verdifull - ber man Skaperen av Alt som Er å sette inn støtet: Healing, forløsning, innsikt, læring ut fra høyere perspektiv, der man ser hvordan mønsteret har påvirket hele livet. - Hva har man opplevd ved å være i det gamle mønsteret så lenge? - Hvilke fordeler har det gitt? - Hva har man lært ut av det, og hva mer er der å lære? Til slutt vil den dype innsikten og forståelsen man har fått, gjøre at tilgivelse til de involverte og en selv faktisk er mulig. Hele prosessen skaper dyp healing. Noen kan imidlertid oppleve å gå inn i et lite sjokk over å oppdage at man har vært i totalt unødvendige mønster et helt liv, men det kan selvsagt også heales der og da og vil være raskt forbigående.

Den dype innsikten man får når man er i en Thetafrekvens, skaper ikke bare healing, men også spirituell kunnskap og vekst. En gratis bonus i en slik forløsende prosess!

Thetahealing kan skape mirakler! Har du lyst å prøve? Jeg tilbyr 60 eller 90 minutters timer over telefon eller Zoom.Det hadde vært hyggelig om du kunne tenke deg å abonnere på mine nyhetsbrev & blogginnlegg. Fyll gjerne ut kontaktskjemaet nederst på denne nettsiden. Tusen takk til deg fra meg. Klem fra Berit.

1 comentario


Invitado
14 jun 2023

Utrolig treffende beskrevet

Me gusta
bottom of page